Intr-o scrisoare afisata pe site-ul PIMCO, Gross, care administreaza portofoliul de 242 miliarde de dolari PIMCO Total Return, scrie ca a subestimat efectele de contagiune cauzate de criza datoriilor de stat si de disputa dura din SUA privin plafonul datoriei de stat, scrie Mediafax.

"In timp ce criza din Europa si disputa din SUA au readus probabil economiile dezvoltate in pragul recesiunii, fondul Total Return a evitat prea putine riscuri si s-a incarcat cu prea multe", noteaza Gross, care imparte pozitia de director de investitii al Pacific Investment Management Co. (PIMCO) cu Mohamed El-Erian.

Gross, cunoscut in lumea financiara ca "regele obligatiunilor", a fost criticat dur in acest an, dupa ce a pariat masiv impotriva titlurilor de Trezorerie SUA, care s-au dovedit insa a fi unele dintre cele mai performante active in 2011.

Citeste si:

Performantele slabe ale fondului pe care il conduce l-au determinat pe Gross sa intituleze scrisoarea catre investitori "Mea Culpa".

Fondul a crescut cu numai 1,06% in acest an, in timp ce indicele BarCap US Aggregate al portofoliilor cu profil similar a urcat cu 3,99%.