Franklin Templeton Investments (FTI), compania care administreaza Fondul Proprietatea (FP), a anuntat ca vrea sa combine listarea secundara a Fondului cu o oferta publica de 10% din actiuni.
Desi nu a fost luata inca o decizie finala, administratorul FP sustine ca listarea secundara sa se realizeze pe Bursa din Varsovia.

“Avand in vedere intentia noastra de a combina listarea secundara cu oferirea a pana in 10 procente din actiunile existente ale Fondului, am luat in considerare diverse metode de a acumula actiuni in vederea oferirii acestora, inclusiv achizitionarea de actiuni prin oferta publica de cumparare, rascumparare sau alte mijloace”, au declarat oficialii FTI intr-uin comunicat trimis Bursei din Bucuresti (BVB).

Acestia adauga ca argumentele fiecarei metode au fost discutate cu bancile de investitii si cu institutiile de supraveghere din Romania si Polonia.
“Din raspunsul initial al CNVM se pare ca exista mai multe obstacole potentiale decat aveam in vedere, dar discutiile sunt deschise si noi ne mentinem angajamentul de a lucra cu CNVM (…)”, spun reprezentantii Franklin Templeton.

Administratorii Fondului Proprietatea mentioneaza ca in aceste conditii este posibil ca estimarea initiala a proiectului listarii secundare sa fie revizuita, o estimare actualizata urmand sa fie publicata in viitor.

Fondul Proprietatea s-a listat pe BVB la inceputul acestui an fara o oferta publica.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri