Romanii vor putea astfel sa realizeze decontari transfrontaliere cu titlurile companiei din SUA, a treia inregistrata la Depozitarul Central, existand si posibilitatea ca acestea sa se tranzactioneze pe sistemul ATS al Bursei de Valori Bucuresti, in cazul oficialii BVB vor gasi un market maker pentru acestea.

Yahoo! este cel de-al 21-lea emitent pentru care Depozitarul Central ofera investitorilor servicii de decontare transfrontaliera.

De la inceputul anului 2008 in sistemul RoClear a fost inregistrat un numar total de 119 emisiuni straine de actiuni, obligatiuni, drepturi de subscriere si produse structurate. In prezent, mai sunt active 69 dintre acestea, restul de 50 fiind, majoritatea, produse structurate ajunse la maturitate sau la scadenta anticipata ca urmare a atingerii barierei de pret de catre activul suport.

Citeste si:

Numarul total de instrumente financiare straine inregistrate in sistemul Depozitarului Central, pentru care acesta nu este desemnat depozitar al emitentului, este de 2.179.858, avand o valoare totala de piata de 151.6 mil. lei (35 mil. euro).

Titlurile ar putea sa se tranzactioneze pe BVB daca oficialii Bursei vor gasi un market maker pentru acestea.