Bursa de la Bucuresti (BVB) a deschis ziua de joi inregistrand cea mai buna evolutie din aceasta luna, dupa ce liderii din Uniunea Europeana (UE) au ajuns la un acord privind liniile principale ale unui plan anticriza.
“Aflandu-ne intr-o stare generala nu tocmai grozava, cred ca implementarea acestor masuri nu va aduce imediat efecte benefice si vizibile in economia reala. Ca dupa orice interventie chirurgicala, chiar si reusita, urmeaza si o perioada nu tocmai buna, de recuperare, care in acest caz ar putea sa dureze ceva timp. Problemele nu se rezolva de la o zi la alta”, a declarat Adrian Barbulescu, directorul adjunct de operatiuni al societatii de brokeraj Prime Transaction.

BET, indicele celor mai lichide zece actiuni din piata romaneasca, era in urcare cu 2% la circa o ora de la deschiderea sedintei de joi. Ina celasi timp, BET-FI, indicele societatilor de investitii financiare, avea cea mai buna evolutie, castigand 3,2%.

“Este posibil ca aceasta stare de optimism sa se mai mentina cateva zile, mai ales ca ne aflam si in plin sezon de rezultate financiare iar astazi, de exemplu, Banca Transilvania a venit cu o raportare pozitiva”, a mai adaugat Barbulescu.

Actiunile Bancii Transilvania (TLV) se aflau pe locul al doilea in topul celor mai tranzactionate titluri din piata, cu un rulaj de 1 mil. lei, iar pretul acestora era in urcare cu 2,6%, dupa ce compania a raportat in dimineata zilei un profit la noua luni in crestere cu 53%.

Fondul Proprietatea era insa de departe cel interesant emitent de joi, investitorii tranzactionand titluri FP in valoare de 10 mil. lei in primele 60 de minute ale sedintei.

La ora 11:11, o actiune Fondul Proprietatea era cotata la 0,451 lei, in crestere cu 2%.

Oltchim isi continua cresterile spectaculoase din ultimele doua saptamani, inregistrand din nou o apreciere de 15%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri