Flamingo (FLA) iese oficial de pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), dupa aproape doi ani in care retailer-ul IT a fost suspendat de la tranzactionare.
Consiliul Bursei a aprobat retragerea de la tranzactionare de pe piata reglementata a titlurilor emise de Flamingo. Compania intrase in insolventa la sfarsitul anului 2009, avand datorii de totale de circa 30 milioane euro, dintre care 17 milioane euro catre ING Bank.

Fondul de comert al Flamingo era, la acea data, format in principal de magazinele Flanco si Flanco World. Businessul Flanco International a fost diviziat de cel al Flamingo.

Anul trecut Flanco International a devenit Flanco Retail, companie cu actionariat diferit de cel al Flamingo. Flanco Retail a fost cumparat de Asesoft in urma unei reorganizari judiciare.

Ultima tranzactie facuta pe bursa cu actiuni Flamingo a fost realizata pe data de 14 decembrie 2009, la un pret de 0,0185 lei/actiune. Avand in vedere aceasta cotatie, retailer-ul era evaluat la 14,4 milioane lei.

Potrivit datelor Depozitarului Central de la jumatatea acestui an, Dan Adamescu este principalul actionar al Flamingo controland prin intermediul firmelor Midfair Management si The Nova Group 36,8% din companie. Dragos Cinca este al doilea cel mai mare actionar, cu 25,1% din titluri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri