Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca luni, 31 octombrie,va incepe tranzactionarea actiunilor emise de Christian Dior (simbol: CDI), Danone (simbol: BN), Heineken (simbol: HEIA) si L’Oreal (simbol: OR) in cadrul Sistemului Alternativ de Tranzactionare al BVB - Sectiunea valori mobiliare admise la tranzactionare si pe o piata reglementata.

Actiunile celor patru emitenti vor avea serviciul de Market Making furnizat de SSIF Tradeville.

In prezent, pe ATS-ul BVB se mai tranzactioneaza actiunile adidas, Daimler, Bayer, Deutsche Telekom, E.ON si SAP.

Christian Dior este o companie de tip holding cu sediul in Franta care comercializeaza o gama variata de bunuri de lux. Compania are o capitalizare bursiera de circa 16,2 miliarde de euro, iar in 2010 a inregistrat o cifra de afaceri de 21,1 miliarde de euro si un profit net de 1,3 miliarde de euro.

Piata reglementata pe care este admis la tranzactionare acest emitent este EURONEXT PARIS.

Danone este o companie franceza care face parte din industria de procesare a alimentelor, sector care cuprinde 5 categorii: productia de lactate, apa imbuteliata, cereale, inghetata si lapte. Produsele lactate (in special iaurturile) ocupa cea mai mare pondere in vanzarile Danone din primele 6 luni din 2011, aproape 59%. Compania are o capitalizare de piata de aproape 30 mld euro si o cifra de afaceri pe ultimele 12 luni de 18,4 mld euro. Piata reglementata pe care este admis la tranzactionare acest emitent este EURONEXT PARIS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani vor pune pe masa companiile de pe bursa in 2020