Tribunalul Constanta a decis suspendarea deciziilor AGA din 16 septembrie de la producatorul de ulei alimentar Argus (UARG) prin care a fost revocat Consiliul de Administratie si au fost alesi noi administratori, intr-un proces deschis de SIF Oltenia (SIF5), informeaza Mediafax.

Decizia a fost data de instanta luni, potrivit unui comunicat transmis vineri de SIF Oltenia Bursei de Valori Bucuresti.

"In situatia in care restabilirea legalitatii organelor statutare ale societatii nu se va putea realiza de buna voie, SIF Oltenia va declansa executarea silita a sentintei propuntata de Tribunalul Constanta", se arata in comunicat.

SIF Oltenia a cerut in instanta suspendarea deciziilor Adunarii Generale a Actionarilor intrucat la 16 septembrie reprezentantii mai multor investitori, printre care SIF si fondul de investitii Business Capital for Romania-Opportunity, controlat de BCR, nu au participat la sedinta pentru ca nu au avut acces in incinta fabricii.

In aceeasi zi, omul de afaceri Catalin Chelu a participat la AGA, unde prezenta la vot a fost de 43,4% din actiuni. Participatia este similara cu pachetul de titluri controlat indirect de omul de afaceri. Atunci a fost ales un nou Consiliu de Administratie, format din persoane care in trecut au fost banuite ca actioneaza concertat cu Chelu, fiind de regula actionari sau membri in conducerea unor firme pe care le controla omul de afaceri.

Deciziile AGA nu au fost inregistrate la Registrul Comertului, intrucat au fost contestate in instanta.

Potrivit unui raport al Argus transmis, vineri, Bursei, singurii doi administratori ai companiei inregistrati la Registrul Comertului, Dan Voiculescu si Radu Constantin, au convocat joi o sedinta extraordinara a CA la sediul societatii, insa nu li s-a permis accesul in sediu. Cei doi au au prezentat decizia de luni a Tribunalului Constanta, insa nu au reusit sa intre in sediul fabricii.

In disputa dintre Catalin Chelu si SIF Oltenia pentru controlul Argus a fost solicitata si interventia Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), careia SIF si alti actionari ai Argus au cerut reconvocarea unei noi AGA cu aceeasi ordine de zi.

Comisia a dispus convocarea unei noi AGA, dar si in acest caz a aparut o situatie neprevazuta, fiind convocate doua adunari in aceeasi zi. O adunare a fost convocata de Dan Voiculescu si Radu Constantin, iar a doua a fost convocata de Consiliul de Administratie numit la 16 septembrie.

In aceasta situatie, CNVM a dispus ca este valida convocarea realizata de administratorii inregistrati la Registrul Comertului, respectiv de Dan Voiculescu si Radu Constantin, la data de 10 noiembrie.

Actiunile Argus sunt suspendate de la tranzactionare din 16 spetembrie pentru clarificarea situatiei privind conducerea companiei. La acea data titlurile au inchis la un pret de 4,01 lei, in crestere cu 2,56%. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 143,4 milioane lei (33,3 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
AIPC dezaproba atitudinea SIF5 privind drepturile actionarilor