Actionarii SIF Transilvania (SIF3) au aprobat vanzarea pachetului de 6% din actiunile BCR, la sedinta AGA fiind prezenti aproape 29% din actionarii societatii, au declarat pentru MEDIAFAX surse din piata de capital.
"Propunerea de vanzare a fost aprobata cu aproape 72% din voturi", au spus sursele prezente la AGA.
Spre deosebire de celelalte SIF-uri, AGA de la SIF Transilvania se poate intruni cu un cvorum de minim 25% din actiuni, conform legislatiei privind societatile comerciale. La celelalte patru SIF-uri, cvorumul minim necesar pentru prima convocare este de 50%, scrie Mediafax.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din actiunile BCR, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac. SIF Moldova a fost singura societate care nu a semnat acordul de principiu.

Cu exceptia SIF Oltenia, care detine 6,12% din actiunile BCR, celelate SIF-uri controleaza pachete reprezentand 6% din capital.

SIF Muntenia (SIF4) este prima dintre cele cinci SIF-uri care a semnat contractul final prin care va vinde actiunile BCR catre actionarul majoritar al bancii, grupul Erste, termenii intelegerii fiind foarte aproape de acordul initial.

Fata de acordul initial, Erste a imbunatatit usor oferta pe partea de cash, urcand pretul pentru actiunile BCR pe care banca le-a emis pentru o majorare de capital decisa in luna aprilie. Potrivit acordului semnat in luna septembrie de Erste cu cele patru SIF-uri actiunile emise in acest an de BCR urmau sa fie preluate de banca austriaca la 0,1 lei/titlu, pret similar cu valoarea nominala. Dupa negocieri, Erste a acceptat sa plateasca 0,5 lei/actiune.

SIF Muntenia va ceda in acest an un pachet reprezentand 3,77% din actiunile BCR. Pentru un pachet reprezentand 0,78% din actiunile BCR va incasa 70,1 milioane lei (16,2 milioane euro), iar pentru al doilea pachet, de aproape 3%, va primi 2,5 milioane titluri Erste.

Erste va emite noi actiuni pentru a le acorda SIF Muntenia. In prezent, pachetul pe care SIF Muntenia urmeaza sa il primeasca reprezinta 0,67% din capitalul Erste.

Patru din cinci SIF-uri, respectiv SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, au aprobat in AGA valorificarea titlurilor detinute la BCR. Actionarii SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania urmeaza sa discute joi, 3 noiembrie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri