In comunicatul remis Bursei de Valori Bucuresti de Olchim, nu s-au specificat motivele demisiei anuntate vineri, 28 octombrie. Dan Paul nu a putut fi contactat pana la ora publicarii acestei stiri.

Paul il inlocuia pe Ion Ionescu in functia de administrator provizoriu al societatii, care a demisionat invocand motive personale.

“Abia am obtinut aceasta functie, acum imi formez o parere despre companie. Trebuie sa vad exact situatia Oltchim si apoi vom putea sa stam de vorba”, declara acesta, la inceputul lunii octombrie.

Citeste si:

Dan Paul este cumnatul Andreei Paul Vass, consilierului economic al premierului Emil Boc. “N-am niciun comentariu cu privire la insinuarile despre o numire politica. Credeti ce vreti!”, declara atunci presedintele Finaco Securities.

Oltchim este una dintre cele mai volatile companii listate, atat din punctul de vedere al evolutiei actiunilor, cat si in privinta relatiei dintre conducerea companiei si principalii actionari minoritari interesati de privatizarea combinatului.

Grupul german PCC SE si fondul de investitii britanic Carlson Ventures s-au declarat in repetate randuri impotriva politicilor practicate de managerii Oltchim, care mizeaza pe investitii in combinatul petrochimic Arpechim.