Mihai Chisu, broker la IFB Finwest, motiveaza intr-o scrisoare de intentie argumentele care stau la baza deciziei de a candida pentru un loc in Consiliul de Administratie al SIF Moldova. Pana la acest moment, este singurul din cei 7 candidati care prezinta public un program si obiectivele vizate.
„Motivul principal al implicarii mele consta in credinta ferma ca dezvoltarea SIF Moldova depinde de identificarea de noi strategii investitionale in aceste vremuri dificile .In experienta profesionala dobandita in ultimii cincisprezece ani pe piata de capital, ca broker si consultant financiar am acumulat cunostinte in managementul activelor si strategiilor financiare, am avut realizari superioare si am dezvoltat puternice abilitati analitice. Toate acestea ma recomanda a fi un membru eficace al Consiliului de Administratie si un sustinator competent al intereselor SIF Moldova si al actionarilor acesteia”, se arata in scrisoarea de intentie.

Chisu mizeaza pe faptul ca implicarea sa va „continua trendul transformator in care SIF Moldova se inscrie in ultimii doi ani”, vizand cu precadere cinci puncte cheie: respectarea principiilor de guvernanta corporativa, sporirea averii actionarilor prin administrare eficienta, acordarea de dividente sporite catre actionari, demersuri suplimentare pentru eliminarea pragului de 1% si accesarea de noi tipuri de instrumente financiare in portofoliul SIF Moldova.

Mihai Chisu este broker pe piata de capital romaneasca din anul 1996. Timp de 5 ani, pana in 2001, a fost broker la Gelsor iar intre 2001 si 2003 a fost presedinte si director general al Gelsor Asset Management. Intre 2004 si 2007 a fost broker la European Securities, Alpha Finance si Egnatia Securities. Din 2007 si pana in prezent este broker la IFB Finwest.

Pentru locul vacant in Consiliul de Administratie al SIF Moldova mai candideaza Mircea Oancea, presedintele CSSPP, Paul Miclaus, fost vicepresedinte CNVM si membru in CA Sibex, Mircea Ursache, fost presedinte al AVAS, Laurentiu Hrebenciuc, fratele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, Marin Serban Valentin, broker la UniCredit CAIB Securities, Radu Mihail Ioan Mircea, din partea Millenium Bank si Valentin Sfaraiala, de la BT Securities.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri