Conducerea SIF Banat Crisana (SIF1) a acceptat sa ridice restrictiile asupra drepturilor ale unui grup de actionari ai societatii, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus acest lucru printr-o ordonanta oficiala.

Grupul de actionari era compus din mai multe fonduri de investitii printre care cele ale Carpatica, ING, STK, Allianz, Broadhurst si Leo Overseas.

In schimb, drepturile de vot ale grupului prezumat ca actioneaza concentrat cu Banca Transilvania, precum si drepturile de vot ale omului de afaceri Catalin Chelu, au ramas suspendate.

"Precizam ca in cazul actionarului BT Maxim, pentru care a fost ridicata suspendarea dreptului de vot ca urmare a apartenentei la acest grup, ramane in continuare in vigoare suspendarea dreptului de vot ca urmare a apartenentei la grupul Banca Transilvania", se mentioneaza intr-un comunicat transmis Bursei.

Consiliul de Adminstratie al SIF a suspendat dreptul la vot, la AGA privind cedarea actiunilor BCR catre Erste, pentru fondurile de investitii mentionate, motivand ca acestea "au o politica comuna in legatura cu SIF Banat-Crisana" si pot fi suspectati ca actioneaza concertat.

SIF Banat Crisana urma sa desfasoare joi o Adunare Generala a Actionarilor pentru a discuta detaliile vanzarii pachetului de 6% din BCR catre Erste Bank.
AGA a fost insa amanata pentru vineri, intrucat la sedinta au participat actionari care detin 11,72% din capital, iar pentru derularea sedintei era necesara prezenta actionarilor care sa detina 50% drepturile de vot plus unu.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri