Conducerea SIF Banat Crisana (SIF1) a acceptat sa ridice restrictiile asupra drepturilor ale unui grup de actionari ai societatii, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dispus acest lucru printr-o ordonanta oficiala.
Grupul de actionari era compus din mai multe fonduri de investitii printre care cele ale Carpatica, ING, STK, Allianz, Broadhurst si Leo Overseas.

In schimb, drepturile de vot ale grupului prezumat ca actioneaza concentrat cu Banca Transilvania, precum si drepturile de vot ale omului de afaceri Catalin Chelu, au ramas suspendate.

"Precizam ca in cazul actionarului BT Maxim, pentru care a fost ridicata suspendarea dreptului de vot ca urmare a apartenentei la acest grup, ramane in continuare in vigoare suspendarea dreptului de vot ca urmare a apartenentei la grupul Banca Transilvania", se mentioneaza intr-un comunicat transmis Bursei.

Consiliul de Adminstratie al SIF a suspendat dreptul la vot, la AGA privind cedarea actiunilor BCR catre Erste, pentru fondurile de investitii mentionate, motivand ca acestea "au o politica comuna in legatura cu SIF Banat-Crisana" si pot fi suspectati ca actioneaza concertat.

SIF Banat Crisana urma sa desfasoare joi o Adunare Generala a Actionarilor pentru a discuta detaliile vanzarii pachetului de 6% din BCR catre Erste Bank.
AGA a fost insa amanata pentru vineri, intrucat la sedinta au participat actionari care detin 11,72% din capital, iar pentru derularea sedintei era necesara prezenta actionarilor care sa detina 50% drepturile de vot plus unu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri