Transgaz se afla pe locul doi in topul realizat de banca austriaca, cu un randament anticipat de 13,5%. Doar rafinaria poloneza PKN Orlen ar putea sa ofere anul viitor dividende mai bune, considera specialistii Erste, pentru acestea fiind estimat un randament de 16,8%.

In cazul Petrom si al Transelectrica, randamentele anticipate ale dividendelor ajung la 10,9%, respectiv 10,6%.

Petrom a repartizat anul acesta un dividend brut de 0,0177 lei /actiune, care, in perioada anuntului oficial, oferea un randament de circa 4,1%. In cazul Transelectrica si Transgaz, randamentele dividendelor repartizate anul acesta erau, in primavara, de 0,6%, respectiv 10,6%.

In privinta evolutiei burselor, analistii Erste Group spun ca „nesiguranta” ramane cuvantul de ordine pe termen scurt.

Citeste si:

„Reducerea tensiunilor de dupa acordul privind pachetul de salvare (n. red. al Greciei) a demonstrat ca intr-adevar exista potential de crestere, imediat ce temerile incep sa dispara. Deciziile neasteptate ale domnului Papandreou (n. red. premierul Greciei) a facut ca pietele sa se intoarca acolo unde au fost cu putin timp inainte”, se mentioneaza intr-un raport al Erste.

Specialistii bancii spun ca daca nu vor mai exista turbulente in economie si cu ajutorul deciziei neasteptate de saptamana trecuta a BCE, de a reduce dobanda cheie, exista sanse pentru un trimestru patru „rezonabil”.

Asteptarile Erste pentru Romania raman in continuare per ansamblu pozitive, acestea fiind intarite si de hotararea BNR de a reduce dobanda de politica monetara.


Sursa tabele:
Erste Group
Sursa imagine:
sxc.hu