Transgaz, Transelectrica si Petrom ar putea sa ofere anul viitor investitorilor unele dintre dividendele cu cele mai mari randamente din Europa Centrala si de Est (ECE), estimeaza analistii Erste Group.
Transgaz se afla pe locul doi in topul realizat de banca austriaca, cu un randament anticipat de 13,5%. Doar rafinaria poloneza PKN Orlen ar putea sa ofere anul viitor dividende mai bune, considera specialistii Erste, pentru acestea fiind estimat un randament de 16,8%.

In cazul Petrom si al Transelectrica, randamentele anticipate ale dividendelor ajung la 10,9%, respectiv 10,6%.

Petrom a repartizat anul acesta un dividend brut de 0,0177 lei /actiune, care, in perioada anuntului oficial, oferea un randament de circa 4,1%. In cazul Transelectrica si Transgaz, randamentele dividendelor repartizate anul acesta erau, in primavara, de 0,6%, respectiv 10,6%.

In privinta evolutiei burselor, analistii Erste Group spun ca „nesiguranta” ramane cuvantul de ordine pe termen scurt.

„Reducerea tensiunilor de dupa acordul privind pachetul de salvare (n. red. al Greciei) a demonstrat ca intr-adevar exista potential de crestere, imediat ce temerile incep sa dispara. Deciziile neasteptate ale domnului Papandreou (n. red. premierul Greciei) a facut ca pietele sa se intoarca acolo unde au fost cu putin timp inainte”, se mentioneaza intr-un raport al Erste.

Specialistii bancii spun ca daca nu vor mai exista turbulente in economie si cu ajutorul deciziei neasteptate de saptamana trecuta a BCE, de a reduce dobanda cheie, exista sanse pentru un trimestru patru „rezonabil”.

Asteptarile Erste pentru Romania raman in continuare per ansamblu pozitive, acestea fiind intarite si de hotararea BNR de a reduce dobanda de politica monetara.


Sursa tabele:
Erste Group
Sursa imagine:
sxc.hu
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri