Pentru prima data in acest an fondurile de investitii locale si straine distribuite in Romania au inregistrat o valoare negativa a subscrierilor nete, minusul ajungand luna trecuta la 101 milioane lei (23 milioane euro), potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Cei mai multi bani au fost scosi din fondurile monetare si cele denominate in euro. La nivelul intregului an subscrierile sunt insa pe plus si ajung la 1,24 miliarde lei (284 mil. euro).

In privinta numarului investitorilor, acesta a ramas constant, la sfarsitul lui octombrie totalul ajungand la 235.973.

Fondurile monetare si de obligatiuni raman in topul castigurilor aduse investitorilor, cu randamente in ultimele 12 luni in general cuprinse intre 4 si 8%. Performerul este fondul OTP Obligatiuni, cu un randament de 12,1% in ultimul an.

De cealalta parte, fondurile de actiuni sunt toate pe pierdere. Minusurile in cazul acestora variaza de la 13 la 31,6%.

Raiffeisen Asset Management a ramas luna trecuta cel mai mare administrator local de fonduri, cu o cota de piata de 33,7%. Schimbari nu au fost nici in cazul celorlalte doua trepte ale podiumului, ocupate in continuare de Erste si ING.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri