Sapte actionari ai Bursei de Valori Bucuresti, ce detin cumulat 9,51% din capitalul social al companiei, au solicitat convocarea Adunarii Generale a Actionarilor pentru revocarea membrilor Consiliului de Administratie si organizarea de noi alegeri, au declarat pentru wall-street.ro surse din piata de capital.

Cei sapte actionari care au depus solicitarea sunt: ING, prin doua fonduri, Intercapital cu iFond, BCR, Erste si Unicredit CAIB.

Update ora 19:30: Bursa de Valori Bucuresti a publicat un raport prin care confirma informatia aparuta in jurul orei 18.00. BVB a publicat un raport in care informeaza de primirea cererii de convocare a AGA in cursul acestei zile.

"Cererile actionarilor vor fi verificate sub aspectul indeplinirii cerintelor de fond si forma cerute de legislatia romana incidenta. Consiliul Bursei va analiza cererile primite si va lua masurile necesare, conform prevederilor legale", se mai arata in raport.

"Motivatia este ca in ultimii aproape doi ani, de cand a fost ales actualul Consiliu de Administratie, s-a schimbat actionariatul BVB, iar noii actionari vor sa aiba reprezentanti in Consiliu", au afirmat alte surse, citate de Mediafax.

Consiliul de Administratie al BVB, ales in februarie 2010, este format din presedintele Stere Farmache, vicepresedintii Ciprian Zah (SSIF Broker) si Mircea Botta (Romcapital) si sase membri: Siminel - Cristian Andrei (director al NCH Advisors Romania), Octavian Molnar (IFB Finwest), Grzegorz Konieczny (reprezentant al Franklin Templeton si Fondul Proprietatea), Lucian Isac (Estinvest), Ionel Uleia (Prime Transaction) si Cosmin Gheorghiu.

Saptamana trecuta, CNVM a stabilit ca reprezentantul Fondului Proprietatea in Consiliul de Administratie al BVB, Grzegorz Konieczny, nu poate ocupa concomitent cele doua pozitii. Acesta trebuie sa aleaga in termen de 30 de zile intre functia de administrator al Bursei si cea de manager de fond.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si