Compania a inregistrat in primele sase luni pierderi de 70,3 milioane lei (16,8 milioane euro), potrivit situatiilor financiare transmise in luna august Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pierderile din primele noua luni sunt foarte apropiate de rezultatul consemnat in perioada similara a anului trecut, de 178,2 milioane lei.

Incepand din luna august, compania a trimis lunar in somaj tehnic un numar de cate 1.000 de salariati, din cauza lipsei materiei prime si a banilor necesari pentru capitalul de lucru.

Oltchim avea la sfarsitul lunii septembrie 3.470 de angajati, fata de 3.570 de angajati la finalul lunii similare de anul trecut.

Citeste si:

Desi pierderile au ramas la un nivel apropiat, cifra de afaceri a urcat cu 38%, de la 909,1 milioane lei la 1,257 miliarde lei (299 milioane euro), conform raportului financiar trimestrial transmis, luni, Bursei.

Oltchim este controlat de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Potrivit celor mai recente raportari, compania germana PCC SE controleaza 17,47% din actiunile Oltchim, iar fondul de investitii Carlson Ventures, inregistrat in Marea Britanie, detine 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.

Ministerul Economiei a anuntat joi ca producatorul rus de energie electrica TISE este interesat sa cumpere pachetul majoritar de actiuni la combinatul chimic din Ramnicu-Valcea.