Oferta secundara prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Transelectrica (TEL) ar urma sa fie derulata in primavara anului viitor, potrivit estimarilor consortiului care va intermedia operatiunea, scrie Mediafax.
Contractul pentru intermedierea ofertei a fos semnat, luni, de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si consortiul format din Banca Comerciala Romana (BCR), Intercapital Invest si Swiss Capital.

Contractul a fost semnat la o luna dupa ce consortiul a fost declarat castigatorul licitatiei de atribuire, fiind singurul ofertant.

"Odata cu semnarea contractului, consortiul incepe pregatirea ofertei Transelectrica. BCR impreuna cu partenerii Intercapital Invest si Swiss Capital vor lucra pentru succesul acestei oferte si al programului Guvernului Romaniei de privatizari prin intermediul pietei de capital.

Transelectrica este o companie puternica si cu perspective de dezvoltare si suntem increzatori ca aceasta oferta de actiuni va atrage interesul unei game largi de investitori", a declarat, intr-un comunicat al consortiului Dan Weiler, director executiv in departamentul Corporate Finance & Investment Banking din cadrul BCR.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda pachete minoritare de actiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica si Transgaz.

Actiunile Transelectrica au inchis sesiunea de vineri la un pret in stagnare, de 18 lei pe unitate. La aceasta cotatie, pachetul de 15% din actiunile companiei este evaluat la 197,9 milioane lei (45,5 milioane de euro), iar capitalizarea totala este de 1,319 miliarde lei (303,7 milioane euro).

Titlurile Transelectrica erau tranzactionate in a doua parte a sedintei bursiere de luni la pretul de 17,7 lei, in scadere cu 1,67%. Compania are o capitalizare de 1,297 miliarde de lei (298,6 milioane euro).

Ministerul Economiei detine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din actiunile companiei este detinut de mai multi actionari.

Un pachet de 10% din capitalul companiei a fost listat la BVB in 2006, iar in 2007 participatia a crescut la 12,8% in urma acordarii despagubirilor acordate proprietarilor deposedati de imobile in perioada comunista.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri