Stere Farmache, presedinte al Bursei de Valori Bucuresti si vicepresedinte executiv al Alpha Bank Romania, spune ca a inteles cu timpul ca „noua economie” inseamna mai mult decat un concept circumscris noilor economii, asa cum credea in urma cu 20 de ani.
In opinia sa, noua economie inseamna un comportament corect in afaceri, transparenta, responsabilitate, grija fata de mediu, respect pentru clienti, inovatie (nu doar tehnologica).

„Si lista ramane deschisa, pentru ca noua economie este pana la urma un proces care nu s-a incheiat inca”, a spus presedintele BVB, pentru wall-street.ro.

In acest context, pietele financiare sunt doar o parte, chiar daca extrem de importanta, a acestei noi economii.

Crizele financiare succesive care au avut loc in ultimii ani vor impune cu siguranta schimbari inclusiv pentru functionarea pietelor de capital.

„Cred ca aceste schimbari vor avea ca efect mai degraba consolidarea rolului pe care acest segment al pietei financiare il are in sustinerea dezvoltarii economice. Pentru companiile care vor dori sa aiba un loc in noua economie, piata de capital va trebui sa devina cu adevarat o sursa de finantare, complementara sistemului bancar. La randul lor, pietele de capital vor deveni mai putin speculative si mai bine reglementate decat sunt astazi”, considera Stere Farmache.

Wall-Street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!

Presedintele BVB remarca faptul ca acest proiect de repozitionare demarat de wall-street.ro arata atentia la schimbarile care se produc la nivelul clientilor actuali si potentiali.

„De aceea, pot sa spun ca ati facut deja pasul in noua economie. Am sa-mi reprim tentatia de a va felicita pana dupa momentul in care acest proiect va deveni unul clar conturat nu doar pentru dumneavoastra, cei care ati reusit sa creati brandul wall-street.ro, dar si pentru cei care, ca si mine, va viziteaza zilnic pagina de Internet”, a mai spus Farmache.

In acest context, Stere Farmache asteapta de la noua formula a wall-street.ro informatii prompte si corecte, alaturi de analize „care sa ne faca sa ne oprim macar pentru putin din ritmul cotidian si sa incercam sa intrezarim unde ar trebui sau unde am putea sa fim peste un an, sau peste un deceniu”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri