SIF Transilvania (SIF3) a semnat cu Erste Group Bank contractul ce vizeaza vanzarea pachetului de actiuni detinut la Banca Comerciala Romana (BCR), termenii intelegerii fiind aceeasi cu cei aprobati in AGA, scrie Mediafax.

Astfel, in schimbul pachetului de 6% din actiunile BCR, societatea va incasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) in numerar si va primi un pachet reprezentand aproximativ 1% din titlurile Erste.

SIF Transilvania este singura din cele cinci societati de investitii financiare care poate vinde printr-o singura tranzactie toate titlurile detinute de la banca, urmand sa incaseze numerarul pana la sfarsitul anului.

SIF Transilvania este a treia societate de investitii care a semnat contractele de vanzare cu Erste, dupa SIF Muntenia si SIF Banat-Crisana.

Termenii financiari ai tranzactiei sunt neschimbati fata de acordul preliminar anuntat in data de 15 septembrie, cu exceptia pretului pentru actiunile emise de BCR in anul 2011 ca urmare a incorporarii profitului anului 2010, care, in urma negocierilor, a fost majorat de la 0,1 lei pe actiune la 0,5 lei pe actiune.

SIF Moldova este singura SIF la care actionarii trebuie sa mai aprobe tranzactia cu Erste.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din actiunile BCR, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac.

Cu exceptia SIF Oltenia, care detine 6,12% din actiunile BCR, celelate SIF-uri controleaza pachete reprezentand 6% din capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Manea (BCR): Metodologia de calcul a IRCC ar trebui modificata