In mod normal, conceptul de "noua economie" inseamna, in viziunea lui Razvan Pasol, presedintele Intercapital Invest, afaceri online, lansate si derulate prin internet, sau care folosesc in mod intensiv internetul. „De altfel, chiar wall-street.ro este un bun reprezentant al noii economii”.
Insa, prin extensie, conceptul se poate aplica si altor domenii de varf, care nu existau in urma cu 20-10 de ani.

„Sigur ca intr-un sens mai larg toata economia se "innoieste" in timp, iar noua economie de azi nu mai seamana cu cea de acum 20, 10 sau chiar 5 ani; toate sectoarele sunt afectate de transformari diverse. Pentru mine noua economie inseamna in special domeniile tehnicii de varf, iar intr-un sens mai larg modul in care intreaga economie este afectata de progresul tehnic si de alte fenomene majore, inlusiv de criza”, a explicat Pasol pentru wall-street.ro.

In acest context, piata de capital sufera transformari permanente: o buna parte o buna parte din tranzactii se deruleaza pe internet, exista avem algoritmi sofisticati de tranzactionare si metode avansate de analiza a actiunilor si emitentilor acestora, inovatia financiara este probabil unul dintre cele mai rapide domenii care beneficiaza de progresele tehnice si stiintifice, fiind dezvolate permanent produse noi si metode de atragere si de plasare a banilor, a mai spus oficialul Intercapital.

„Sigur ca avem si de reversul medaliei, piata de capital fiind unul din sectoarele cele mai puternic afectate de criza. Insa progresul nu este niciodata lin - imi amintesc de criza "dot-com" si de modul in care un alt sector de varf - cel al afacerilor online, a fost afectat de aceasta”, completeaza Pasol.

In opinia sa, repozitionrea se leaga foarte bine de profilul Wall-Street.ro: „o publicatie online de business care se va apleca si mai mult asupra domeniilor de varf ale economiei si asupra schimbarilor prin care aceasta trece. Combinatia nu poate fie decat una reusita!”, conchide managerul Intercapital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri