Fiecare etapa a evolutiei omului din punct de vedere social si tehnologic a fost marcat de o noua dimensionare a conceptului de economie, explica Mihai Chisu, broker la IFB Finwest. Practic, de cand exista stiinta economiei, aceasta a fost incadrata in paradigma vremurilor ce o contureaza.

„Un aspect observabil in zilele noastre este oferit de influenta teribila pe care dezvoltarea exponentiala a tehnologiei informatiilor l-a avut asupra noii incadrari a acestei paradigme economice in care diversitatea, rapiditatea si resursa uriasa a informatiei au condus la dezvoltarea unor produse economico-financiare ce ofera noi valente conceptului de economie”, a declarat Chisu pentru wall-street.ro.

Tinand cont de aceste aspecte de noutate cu care si noi in piata economica din Romania ne confruntam, Chisu remarca totusi ca vechiul sistem de gandire se lasa greu inlaturat.

„De aceea, in dreptul conceputului de noua economie gasesc cuvenita ratiunea de a folosi sinonimia de noua mentalitate. In putine cuvinte consider ca sistemul economic spre care ne indreptam si in societatea romaneasca este unul care se va baza pe transparenta, inovatie, adaptabilitate si eficienta. Concluzionand, noua economie in Romania este echivalent pentru mine prin a spune : noua mentalitate economica”, a continuat brokerul.

In acest context, noua mentalitate este cea care o data adoptata si de catre piata romaneasca de capital ar duce la dezvoltarea exponentiala a acestei piete.

„Respectarea regulamentelor de guvernanta corporativa, accesul persoanelor inovative si specializate in structurile pietei, raspandirea mentalitatii castigatoare in randul participantilor bursei, atat companii cat si investitori , vor conduce de buna seama la alinierea pietei romanesti la valorile marilor piete internationale. Asadar, piata de capital in noua economie va porni prin implementarea si sedimentarea noilor mentalitati, moderne si transparente, si se va face prin inlaturarea categorica a erei mediocritatii si asteptarii aspirationale”, a mai spus Mihai Chisu.

Brokerul IFB Finwest se declara un admirator al modului corect si curajos prin care wall-street.ro ofera publicului informatia de care are nevoie.

„Imi doresc ca si in viitor sa pot citi acelasi tip de informatie nealterata care are doi vectori principali de actiune: informarea transparenta si incurajarea de a participa activ la schimbarea societatii romanesti”, a mai spus Chisu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si