Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) incepe selectarea pe baza de licitatie a unui intermediar pentru oferta publica secundara de vanzare a 15% din Transgaz.
Intermediarii interesati pot participa la licitatie, individual sau in asociere, prin depunerea unei oferte intocmite conform caietului de sarcini, pana la data de 8 decembrie, ora 10.00, la sediul OPSPI.

Ofertele vor fi deschise in aceeasi zi, la ora 11.00. caietul de sarcini costa 7.000 de euro plus TVA de 24%.

Intrucat mai multe companii din portofoliul Ministerului Economiei trec prin operatiuni similare pe piata de capital, OPSPI impune ca un intermediar care este deja implicat intr-o oferta in derulare sa nu poata fi selectatat ca manager sau intermediar in nume propriu la SPO Transgaz, se arata in comunicatul postat pe site.

De asemenea, un sindicat nu poate fi selectata ca intermediar daca este format din doua companii deja implicate in alte oferte –Transelectrica.

Initial, oferta Transgaz era programata pentru finalul acestui an. Insa, in septembrie, fostul sef al OPSPI a anuntat ca ambele oferte, atat la Transgaz cat si Transelectrica, se vor derula anul viitor.

Si oferta la TEL este in proces de pregatire. Ministerul Economiei a anuntat in octombrie ca brokerii de la Intercapital Invest, BCR si Swiss Capital (fosta KBC Securities) se vor ocupa de intermedierea ofertei publice secundare a 15% din actiunile Translectrica (TEL). Consortiul format din cei trei a fost singurul care a participat la licitatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri