Statul a inceput selectia intermediarului pentru oferta Transgaz

Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) incepe selectarea pe baza de licitatie a unui intermediar pentru oferta publica secundara de vanzare a 15% din Transgaz.

Intermediarii interesati pot participa la licitatie, individual sau in asociere, prin depunerea unei oferte intocmite conform caietului de sarcini, pana la data de 8 decembrie, ora 10.00, la sediul OPSPI.

Ofertele vor fi deschise in aceeasi zi, la ora 11.00. caietul de sarcini costa 7.000 de euro plus TVA de 24%.

Intrucat mai multe companii din portofoliul Ministerului Economiei trec prin operatiuni similare pe piata de capital, OPSPI impune ca un intermediar care este deja implicat intr-o oferta in derulare sa nu poata fi selectatat ca manager sau intermediar in nume propriu la SPO Transgaz, se arata in comunicatul postat pe site.

De asemenea, un sindicat nu poate fi selectata ca intermediar daca este format din doua companii deja implicate in alte oferte –Transelectrica.

Initial, oferta Transgaz era programata pentru finalul acestui an. Insa, in septembrie, fostul sef al OPSPI a anuntat ca ambele oferte, atat la Transgaz cat si Transelectrica, se vor derula anul viitor.

Si oferta la TEL este in proces de pregatire. Ministerul Economiei a anuntat in octombrie ca brokerii de la Intercapital Invest, BCR si Swiss Capital (fosta KBC Securities) se vor ocupa de intermedierea ofertei publice secundare a 15% din actiunile Translectrica (TEL). Consortiul format din cei trei a fost singurul care a participat la licitatie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri