Desi Institutul National de Statistica a anuntat o crestere surprinzatoare a economiei in trimestrul al treilea, aceasta evolutie nu s-a reflectat in profiturile companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Conform unei analize wall-street.ro, din 65 de companii luate in calcul, afacerile au crescut in total cu 51%, in trimestrul al treilea fata de aceeasi perioada a anului trecut. In schimb, profitul total a scazut cu 12 procente fata de T3 2010.

Companiile Azomures si Boromir nu si-au anuntat inca rezultatele la 9 luni.

Daca excludem din calcule OMV Petrom si Rompetrol Rafinare, rezulta ca afacerile companiilor au crescut cu doar 9%, per total iar profitul a scazut cu 66%, fata de trimestrul al treilea de anul trecut.

28 de companii au avut evolutii pozitive in al treilea trimestru: si-au marit profitul, si-au redus pierderile sau au trecut pe profit. In schimb, 37 de emitenti au avut evolutii negative, cum ar fi majorarea pierderilor, reducerea profitului sau trecerea la rezultate negative.

Observatie: OMV Petrom a avut pierderi in trimestrul al treilea 2010 (din cauza unor problem cu evolutia cursului valutar), de aici diferenta mare dintre pierderea de anul trecut si profitul din trimestrul al treilea 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
OMV Petrom si 7 ONG-uri au plantat peste 70.000 de copaci