Hidroelectrica poate fi listata la bursa dupa finalizarea procedurilor tehnice, dar operatiunea va fi derulata atunci cand situatia de pe piete va fi una favorabila, a declarat directorul companiei, Constantin Trihenea.

"Nu e nicio intentie de amanare. Procedurile tehnice necesare cred ca vor acoperi trei-sase luni", a declarat Trihenea, citat de Mediafax.

El a adaugat ca operatiunea va fi derulata atunci cand sunt finalizate procedurile tehnice, dar si cand momentul va fi unul favorabil.
"Daca nu vine un moment favorabil, cred ca poate fi amanata listarea la bursa", a aratat Trihenea.

Seful Hidroelectrica a spus ca asteptarea unui moment optim pentru initierea procedurilor s-a conturat in urma informatiilor primite din partea unor companii specializate.

"Ne-am adresat unui consultant de specialitate, care ne stabileste modalitatea in care sa demaram aceasta actiune de listare la Bursa. Este foarte important si sa stabilim ce facem intai. Majoram capitalul si apoi listam la bursa sau listam la bursa un pachet de 10-15% si apoi majoram capitalul. Un lucru este cert. La prima listare la bursa, Hidroelectrica nu primeste niciun ban, iar cota parte de bani o va lua statul roman, care este proprietar 80%, si Fondul Proprietatea", a spus Trihenea.

Intrebat daca Fondul Monetar International a cerut cedarea pachetului majoritar din cadrul companiei, Trihenea a raspuns negativ.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa vanda la bursa pachete minoritare de actiuni la mai multe companii, inclusiv Hidroelectrica, unde este vizata o oferta publica initiala pentru o participatie de 10%.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie din Romania, compania fiind controlata de Ministerul Economiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si