Grupul elvetian Ameropa Holding a preluat controlul Azomures (AZO), potrivit CRU News, site specializat de stiri din industrie, informeaza Mediafax.

Azomures a anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca Ameropa Holding se afla in negocieri avansate in vederea preluarii controlului firmelor Eurofert si Azomures Holdings, actionari ai Azomures (AZO) care detin cumulat 75,87% din actiunile combinatului chimic din Targu Mures.

Ameropa detine in Romania Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta, care a preluat numele actionarului majoritar. Ameropa Holding controleaza 96% din titlurile Ameropa Grains.

Azomures detine 90,42% din titlurile operatorului portuar Chimpex Constanta (CHEM).

Combinatul din Targu Mures este controlat de investitori turci, prin intermediul Eurofert Investments si Azomures Holdings LLC, ambele firme fiind inregistrate in SUA.

Azomures avea o capitalizare de aproximativ 443 milioane lei (101,6 milioane euro) inainte de a anunta negocierile cu Ameropa. La cotatiile de marti, Azomures valoreaza circa 726 milioane lei (166,5 milioane euro). Actiunile Azomures au urcat marti cu 10,6% pana la mijlocul sedintei bursiere.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri