Grupul elvetian Ameropa Holding a preluat controlul Azomures (AZO), potrivit CRU News, site specializat de stiri din industrie, informeaza Mediafax.
Azomures a anuntat la sfarsitul lunii octombrie ca Ameropa Holding se afla in negocieri avansate in vederea preluarii controlului firmelor Eurofert si Azomures Holdings, actionari ai Azomures (AZO) care detin cumulat 75,87% din actiunile combinatului chimic din Targu Mures.

Ameropa detine in Romania Ameropa Grains Constanta (CCRL), fosta Comcereal Constanta, care a preluat numele actionarului majoritar. Ameropa Holding controleaza 96% din titlurile Ameropa Grains.

Azomures detine 90,42% din titlurile operatorului portuar Chimpex Constanta (CHEM).

Combinatul din Targu Mures este controlat de investitori turci, prin intermediul Eurofert Investments si Azomures Holdings LLC, ambele firme fiind inregistrate in SUA.

Azomures avea o capitalizare de aproximativ 443 milioane lei (101,6 milioane euro) inainte de a anunta negocierile cu Ameropa. La cotatiile de marti, Azomures valoreaza circa 726 milioane lei (166,5 milioane euro). Actiunile Azomures au urcat marti cu 10,6% pana la mijlocul sedintei bursiere.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri