Revocarea Consiliului de Administratie a fost solicitata la 10 noiembrie de un grup de actionari care detin cumulat 9,41% din titlurile Bursei. Grupul este format din ING, prin doua fonduri, Intercapital cu iFond, BCR, Erste si Unicredit CAIB Securities.

Surse din piata de capital au declarat atunci ca solicitarile au fost inaintate intrucat in ultimii aproape doi ani, de cand a fost ales actualul Consiliu de Administratie, s-a schimbat actionariatul BVB, iar noii actionari vor sa aiba reprezentanti in Consiliu.

Administratorii Bursei au anuntat pe 14 noiembrie ca vor convoca AGA pentru discutarea solicitarii, urmad ca pe ordinea de zi sa fie inclusa si alegerea Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ.

Actualul Consiliul de Administratie al Bursei a fost ales in februarie 2010.

Citeste si:

CA este format din presedintele Stere Farmache, vicepresedintii Ciprian Zah (SSIF Broker) si Mircea Botta (Romcapital) si sase membri. Ceilalti administratori ai BVB sunt Siminel - Cristian Andrei (director al NCH Advisors Romania, compania care administreaza fondul de investitii Broadhurst), Octavian Molnar (IFB Finwest), Grzegorz Konieczny (reprezentant al Franklin Templeton si Fondul Proprietatea), Lucian Isac
(Estinvest), Ionel Uleia (Prime Transaction) si Cosmin Gheorghiu.

Intrucat cei cinci actionari au peste 5% din actiunile BVB, Bursa trebuie sa dea curs solicitarii acestora.

Printre cei mai importanti actionari ai Bursei se regasesc fonduri ale Franklin Templeton, SIF Moldova, cu cate aproape 5%, dar si Erste si BCR.