Ministerul Economiei va alege in decembrie brokerul care va intermedia listarea a 15% din actiunile Romgaz. Luand in calcul evaluarile facute de la inceputul anului de Fondul Proprietatea, IPO-ul ar putea sa devina cel mai mare din istoria Bursei – 285 milioane euro.
Data limita pana la care ofertele de intermediere pot sa fie depuse este de 29 decembrie, deschiderea acestora urmand sa fie facuta in aceeasi zi.
Caietul de sarcini costa 8.000 de euro, fara TVA, iar participantii trebuie sa depuna o garantie de 25.000 de euro.

Potrivit unor rapoarte emise de Fondul Proprietatea la sfarsitul anului trecut, Romgaz este evaluata la 1,9 mld euro.

Romgaz a facut in primele opt luni ale acestui an un profit de aproape 678 mil. lei, peste nivelul bugetat pentru intreg anul 2011. AnCel mai mare producator de gaze naturale din Romania a inregistrat in 2010 un profit net de 508,5 milioane lei.

Ministerul Economiei mai asteapta in prezent oferte pentru oferta secundara de vanzare a 15% din Transgaz.

Statul a cautat in aceasta toamna un broker si pentru intermedierea ofertei Tarom, insa, dupa ce un singur consortiu s-a aratat interesat, ea a fost amanata. La acel moment ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ca amanarea survine ca urmare a faptului ca propunerea brokerilor de la Swiss Capital si Carpatica Invest a fost „scumpa si neconforma”.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri