Ministerul Comunicatiilor va deschide, miercuri, la ora 13.00, ofertele depuse pentru selectarea consultantului care va furniza institutiei servicii de expertiza juridica, economica si tehnica in procesul de evaluare a optiunilor actionarilor Romtelecom privind listarea operatorului telecom, informeaza Mediafax.
Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si are ca actionari OTE - 54,01% si Ministerul Comunicatiilor - 45,99%.

Initial, deschiderea ofertelor a fost programata pentru 22 noiembrie, ora 13.00, dar Ministerul Comunicatiilor, in calitate de autoritate contractanta, a hotarat amanarea pentru miercuri, 30 noiembrie, in urma cererilor de clarificari inaintate de potentialii ofertanti, conform datelor disponibile pe pagina web a institutiei.

Contractul are o valoare estimata de 200.000 de euro, fara TVA, si o durata de sase luni, cu finalizare nu mai tarziu de 30 mai 2012. Cuantumul garantiei de participare se ridica la 10.000 de lei. Romtelecom va suporta costurile implicate de acest proces, in limita unui buget maxim de 200.000 de euro, potrivit prevederilor unui acord din 1 iulie dintre actionarii operatorului national de telefonie fixa - grupul elen OTE si Ministerul Comunicatiilor, care se regasesc si in anuntul de participare.

La inceputul lunii iunie, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a anuntat ca Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania va fi listata la bursa in termen de 12 luni.

Alaturi de viitorul consultant, in procesul de evaluare a optiunilor actionarilor Romtelecom vor fi implicati alti doi consultanti, respectiv casele de avocatura Stoica&Asociatii (condusa de fostul vicepresedinte PD-L Valeriu Stoica) si Bostina&Asociatii.

Romtelecom a anuntat, in septembrie, ca banca americana de investitii Morgan Stanley va evalua optiunile actionarilor operatorului in procesul de listare la bursa a companiei de telefonie fixa controlata de grupul elen OTE.

Alaturi de Morgan Stanley, in procesul de selectie au fost invitate si JP Morgan, Goldman Sachs si Merrill Lynch Bank of America.

Selectia a fost realizata pe baza acordului din 1 iulie, care prevede angajarea de consultanti pentru procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor, respectiv fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa sau orice alte optiuni posibile.

Potrivit acordului, studiul privind optiunile actionarilor Romtelecom va fi prezentat de banca de investitii va realiza pana in decembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri