Franklin Templeton Investment Management, in calitate de administrator unic si manager de investitii al Fondului Proprietatea saluta incheierea Memorandumului de Intelegere cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri privind infiintarea companiei CE Oltenia.
Memorandumul de Intelegere prevede fuziunea companiilor CEN Craiova, CEN Rovinari, CEN Turceni si SNLO pentru infiintarea unei noi companii, CE Oltenia. Fuziunea urmeaza a avea loc pana la sfarsitul lunii martie 2012 potrivit calendarului agreat de catre companiile implicate.

Potrivit acestui acord, compania nou creata va fi listata la bursa printr-o oferta publica initiala sau va privatiza participatia minoritara cu un investitor strategic in termen de 24 de luni de la inregistrarea in Registrul Comertului. Compania va fi administrata in regim dualist, cu un Consiliu de Supraveghere si un Directorat.

In plus, CE Oltenia va fi inclusa in programul de implementare a unui management profesionist asumat de catre Guvern, prin care managerii vor fi selectati printr-un proces transparent si competitiv, cu ajutorul si sustinerea unei companii de executive search recunoscute international. Managerii vor avea mandate clare bazate pe performanta, respectand cele mai bune standarde de guvernanta corporativa. Credem ca succesul si credibilitatea acestei noi companii va depinde in mare masura de executarea corecta a planului de a numi management profesionist si independent.

„In calitate de actionar minoritar la CEN Craiova, CEN Rovinari si CEN Turceni, Fondul considera termenii acestei fuziuni ca fiind favorabili pentru compania nou creata si, in consecinta, pentru actionarii Fondului. Cu un management profesionist care va implementa un plan de reforma cu viziune de piata, compania are sanse foarte bune sa devina viabila, creand valoare pentru toti actionarii”, se arata in comunicatul remis de companie.

In plus, prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), CE Oltenia va castiga vizibilitate in randul investitorilor internationali si va respecta criteriile stricte de guvernanta corporativa impuse de BVB, ceea ce va ajuta la protejarea drepturile tuturor actionarilor si investitorilor. Unul dintre cele mai importante rezultate ale listarii va fi accesul mai facil al companiei catre finantare pentru sustinerea investitiilor pentru dezvoltare.

„Suntem multumiti de rezultatul negocierilor si al colaborarii continue cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care au dus la incheierea acestui Memorandum. Salutam initiativa infiintarii CE Oltenia, si, daca masurile corecte pentru imbunatatirea managementului si a transparentei sunt luate, compania va fi intr-o pozitie buna pentru a deveni un jucator important in sectorul energetic din regiune. Suntem pregatiti sa sustinem Ministerul Economiei in procesul de a crea una dintre cele mai mari companii din Romania si in listarea acesteia la bursa. Aceasta reprezinta o masura importanta pentru sistemul energetic din Romania, care are mare nevoie de reforma si de investitii, iar noi consideram ca aceasta fuziune reprezinta un pas important in directia corecta”, a declarat Greg Konieczny (foto), manager de fond al Fondului Proprietatea.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a fost declarat castigator, in iulie 2009, al mandatului in valoare de 3,45 miliarde Euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 25 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de cei 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri