Fondatorul Berkshire Hathaway si unul din cei mai bogati oameni ai lumii, Warren Buffet, a declarat ca fiul sau Howard, un fermier fara facultate, va fi un bun succesor la conducerea companiei, dar nu pe zona executiva, ci un gardian al practicilor si traditiilor, scrie CBC News.

Un argument este ca „Howard intelege foarte bine valorile companiei”, spune Buffet.

El vrea ca fiul sau sa devina „director non-executiv”, dupa moartea sa, o pozitie neplatita din care acesta nu va avea putere de decizie asupra strategiei firmei de investitii.

Howard Buffet a spus ca este de acord cu acest rol, cata vreme isi va putea continua activitatea de fermier.

Buffet a devenit o legenda in intreaga lume prin strategia sa de a investi, ajungand un fond cu investitii de miliarde de dolari. Este convins ca prin aceasta mutare, se va pastra politica bazata pe cresterea valorii si pe abordarea conservatoare.

Howard Buffet este fermier si calatoreste prin lume pentru a ajuta oameni din tari sarace sa isi cultive pamanturile mai eficient. De asemenea, este singurul copil al lui Buffet care are si experienta in zona corporate.

Daca boardul il aproba, nu va trebui sa ia decizii zilnice la Berkshire Hathaway. Insa, Howard isi va continua munca de fermier, pentru ca tatal sau nu va parasi curand compania, in ciuda celor 81 de ani. „Nu o va parasi pana nu va fi ingropat in pamant. Imi pare rau ca trebuie sa amintesc de asta”, a conchis tanarul Buffet.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Retragere ISTORICA: Warren Buffett va renunta la pozitia de CEO
Setari Cookie-uri