Bursa de Valori Bucuresti va fi inchisa pe 3 ianuarie, intrucat ziua a fost declarata nebancara de BNR, pentru a le da timp bancilor sa-si pregateasca sistemele informatice pentru trecerea la standardele internationale de raportare financiara aplicabile din 2012.

Administratorii Bursei au decis vineri ca in ziua de 3 ianuarie 2012 sa nu se efectueze operatiuni bursiere, urmand ca anul bursier sa inceapa miercuri, 4 ianuarie.

Totodata, Consiliul Bursei a hotarat pelungirea pogramului de tranzactionare pentru produsele structurate pana la ora 18:30. Prelungirea efectiva este conditionata de obtinerea avizului favorabil de la CNVM.

Ciprian Zah, vicepresedintele CA al BVB, a declarat la inceputul lunii decembrie ca Bursa intentioneaza sa prelungeasca programul de tranzactionare cu o ora si 45 de minute, pana la ora 18:30, pentru instrumentele structurate si pentru actiunile listate pe sistemul alternativ (ATS).

Banca Nationala a hotarat ca ziua de marti, 3 ianuarie, care ar fi trebuit sa fie prima zi de operatiuni pentru sistemul bancar in noul an, sa fie declarata zi nebancara pentru a le da timp bancilor sa-si pregateasca sistemele informatice pentru trecerea la standardele internationale de raportare financiara aplicabile din 2012.

Sistemul SaFIR de depozitare si decontare a instumentelor financiare, administrat de BNR, va fi de asemenea oprit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri