Prospectul Preliminar pentru oferta publica secundara de la Transelectrica a fost finalizat de catre consortiul format din Banca Comerciala Romana (BCR), Intercapital Invest si Swiss Capital.

Documentul va fi trimis Oficiului pentru Privatizari (OPSPI) spre revizuire pana la sfarsitul acestei luni, se arata intr-un comunicat oficial.

Reprezentantii consortiului spun ca oferta se va derula in trimestrul I 2012. Anterior, Florin Vladan, noul sef al OPSPI a declarat ca oferta de actiuni ar putea sa se desfasoare in luna februarie.

„Transelectrica este o companie puternica si cu perspective de dezvoltare si suntem increzatori ca aceasta oferta de actiuni va atrage interesul unei game largi de investitori”, a declarat Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Consortiul BCR – Intercapital Invest – Swiss Capital a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru intermedierea ofertei publice secundare de vanzare a 10.995.472 actiuni Transelectrica, reprezentand 15% din capitalul social al companiei, detinute de Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Ministerul Economiei detine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%. Restul actiunilor sunt tranzactionabile la Bursa de Valori Bucuresti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Sebastian Burduja isi da demisia din board-ul Transelectrica
Setari Cookie-uri