Ministerul Economiei a amanat cu aproape doua saptamani, pentru 16 ianuarie, termenul pana la care brokerii pot depune oferte pentru intermedierea vanzarii a 15% din actiunile Romgaz in vederea listarii pe bursa, la solicitarea unor intermediari, informeaza Mediafax.
Termenul initial era stabilit pentru joi, 29 decembrie.

Astfel, ofertele vor putea fi depuse pana la 16 ianuarie, ora 10.00, la sediul OPSPI, iar deschiderea acestora se va realiza la ora 11:00, se arata intr-un anunt al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Seful OPSPI, Florin-Laurentiu Vladan, spunea la mijlocul lunii decembrie ca oferta ar putea fi lansata in iunie sau in luna septembrie 2012.

Potrivit scrisorii de intentie convenita de Guvern cu Fondul Monetar International la ultimele negocieri, din toamna acestui an, procedurile de listare pe Bursa a Romgaz vor fi incheiate pana la sfarsitul lunii iunie a anului viitor.

Oferta de vanzare de la Romgaz va fi cea mai mare din istoria BVB de pana acum, analistii considerand ca statul ar putea incasa 300 milioane euro pentru actiunile pe care vrea sa le vanda.

Actiunile ar urma sa fie cedate din actuala participatie a statului. Ministerul Economiei controleaza, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, un pachet de 85% din actiunile Romgaz, iar Fondul Proprietatea (FP) are 15% din titluri.

Romgaz are un capital social de 383 milioane lei, divizat in 38,3 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International sa vanda actiuni reprezentand 15% din Romgaz, Transelectrica, Transgaz, cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica, 10% din OMV Petrom, o participatie de 20% din CFR Marfa si pana la 20% din Tarom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri