Administratorii SIF Moldova (SIF2) vor sa convoace o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) in care sa elimine cerintele de cvorum de la aceste adunari, masura care ar putea facilita luarea deciziilor importante in cadrul societatii de investitii.
De asemenea, Consiliul de Administratie ar urma sa obtina o putere decizionala sporita, dupa delegarea catre acesta a unor anumite competente precum majorarea capitalului social sau rascumpararea propriilor actiuni. Ideea realizarii unor majorari de capital social a fost mentionata de Costel Ceocea, presedintele SIF2, chiar si imediat dupa majorarea din decembrie a pragului la SIF-uri.

Masurile anuntate de SIF2 ar urma sa fie luate „pentru a asigura o capacitate viguroasa de reactie in functie de evolutia pietelor nationale, comunitare si extracomunitare, in scopul valorificarii oportunitatilor investitionale, in momente si conditii optime din perspectiva randamentului asteptat/riscului asumat”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Cu exceptia SIF Transilvania (SIF3), care a eliminat deja cerintele de cvorum pentru desfasurarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, celelalte SIF-uri trebuie sa adunce 75% sau 50% (la a doua convocare) din actionari pentru a lua decizii importante precum achizitiile strategice sau modificari de capital. Procentele sunt aproape imposibil de atins din cauza fragmentarii foarte mari a actionariatului societatilor de investitii financiare.

SIF Moldova a fost in ultimii ani poate cel mai deschis SIF in discutia cu investitorii, „popularitatea” societatii fiind evidentiata si de alegerile foarte disputate de la sfarsitul anului trecut pentru un loc in CA, alegeri la care au participat, printre altii, Mircea Oancea (presedintele CSSPP), Mihai Chisu (broker IFB Finwest) si Paul Miclaus (fost vicepresedinte CNVM).

Anuntul SIF Moldova a fost bine intampinat in piata la inceputul sedintei de joi, actiunile SIF2 inregistrand cea mai mare crestere din sector, de 4,6%, pana la pretul de 1,224 lei/unitate.

Sursa imagine: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri