Depozitarul Central a inregistrat in sistemul RoClear, instrumentele financiare emise de JPMorgan Chase & Co, Visa Inc., Apple Inc., Microsoft Corporation, Google Inc., The Coca–Cola Company, Intel Corporation, McDonald’s Corporation si Merck & Company Inc.

Depozitarul a anuntat ca inregistrarea acestor companii a fost facuta la cererea unui participant.

Intr-un interviu recent acordat wall-street.ro, Victor Stanila, purtatorul de cuvant al Tradeville, a anuntat ca pregatesc mai multe cotari de companii americane pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB.

“Selectia emitentilor este aproape de final si pe lista sunt companii cunoscute in Romania, cum ar fi Bank of America, Coca Cola, Google si Apple”, declara Stanila.

Numarul companiilor americane ale caror instrumente financiare sunt inregistrate in sistemul de compensare-decontare si registru, administrat de catre Depozitarul Central, a crescut la 13, numai la inceputul acestui an fiind aduse un numar de 10 companii din Statele Unite ale Americii.

Legatura transfrontaliera cu Statele Unite ale Americii a fost operationalizata la sfarsitul anului 2010, permitand decontarea cu instrumente financiare administrate de catre depozitarii DTC (Depository Trust Company) si FED (Federal Reserve Bank) si titluri de stat emise de catre U.S. Treasury.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Qualitance incepe luni plasamentul privat de obligatiuni