Presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Lucian Anghel, a declarat ca se incearca urgentarea la maxim a procedurii de alegere a unui director general, prin intermediul unei firme de executive search.

BVB: Prioritati strategice pe termen lung

La prima conferinta oficiala a noului Consiliu de Administratie, Anghel a evitat sa dea un termen concret pentru selectarea unui CEO, mentionand ca acest lucru reprezinta o prioritate pentru board.

“Saptamana aceasta asteptam ofertele financiare de la aproximativ 7 companii importante de executive search. Au fost delegati 5 membri ai Consiliului care sa se ocupe de discutii, pana se ajunge la o lista scurta. Decizia finala va fi luata in board”, a declarat Anghel.

In prezentarea prioritatilor strategice ale Bursei de Valori Bucuresti, presedintele si vicepresedintii Bursei au mentionat ca aceasta viziune ambitioasa are nevoie de o echipa executive puternica. “Sarcina cea mai dificila va sta pe umerii executivului. Cred ca trebuie sa lasam firmele profesioniste si Consiliul sa aleaga o echipa, pe baza unei liste scurte. Daca vrem sa fim lideri, trebuie sa facem lucrurile transparente si ca la carte”, a mai spus Anghel.

Dan Paul, vicepresedintele BVB, a declarat ca CEO-ul trebuie sa aiba “un IQ mare si sa faca fata cerintelor, sa implementeze masurile cerute”.

Lucian Anghel a mai spus ca sunt foarte multe persoane interesate de pozitia de conducere executiva a Bursei, care si-au manifestat intentia chiar inainte de a fi demarat proiectul de recrutare.

"Am lucrat ca o echipa din prima clipa si sunt increzator ca impreuna vom reusi sa dezvoltam Bursa. Exista o zicala care mie imi place foarte mult: << O femeie naste un copil in 9 luni, dar 9 femei nu nasc un copil intr-o luna>>. Exact acelasi lucru se aplica si in acest caz, avem nevoie de timp pentru a se vedea rezultatele", si-a inceput Lucian Anghel discursul in prima conferinta de la validarea noului board al Bursei.

Ramai pe wall-street.ro pentru a citi in editia de maine mai multe detalii despre planul strategic pentru dezvoltarea Bursei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
[Infografic] Zile decisive pentru Ludwik Sobolewski. Cifrele sefului bursei