Administratorii SSIF Broker (BRK) intentioneaza sa lanseze produse structurate, pe mai multe tipuri de active, pentru a diversifica sursele de venituri, un prospect de baza fiind depus deja spre aprobare la CNVM, informeaza Mediafax.
Astfel, societetea de brokeraj vrea sa realizeze emisiuni de produse structurate, avand la baza marfuri, valute, actiuni, indici bursieri, titluri de stat si fonduri de investitii, fara ca enumerarea sa fie limitativa, se arata intr-un raport al SSIF Broker transmis vineri Bursei.

"Consideram ca prin aceste initiative de lansare de produse noi, coroborate cu eforturile depuse in vederea implementarii unui nou program de gestiune al clientilor, a unei noi platforme de tranzactionare si lansarea unui nou site, conducerea SSIF Broker doreste sa raspunda atat asteptarilor actionarilor cat si asteptarilor clientilor", se mentioneaza in raport.

SSIF Broker, singura societatea de brokeraj listata la Bursa de la Bucuresti, a raportat pentru anul trecut pierderi de 15,39 milioane lei, dupa ce in anul precedent a inregistrat un profit de 6,65 milioane lei.

Pierderile au fost cauzate de constituirea unor provizioane suplimentare de 5 milioane lei pentru acoperirea riscului de pierdere a unui procesul penal intentat fostei angajate a sucursalei Deva a SSIF Broker, Adriana Constantin. Totodata, firma a fost nevoita sa ajusteze in contabilitate valoarea portofoliului, din cauza scaderii bursei de anul trecut, operatiune care a influentat negativ profitul firmei cu suma de 11,8 milioane lei.

SIF Muntenia este cel mai mare actionar al fimei, cu o detinere de 12,53%. In actionariat se mai regaseste Ioan Cartis, cu un pachet de 8,25% din titluri, si firma de transport Intervalco Baia Mare, cu 5,21%.

Actiunile BRK au fost tranzactionate vineri la un pret de 0,1165 lei, iar la aceasta cotatie capitalizarea firmei este de 39,45 milioane lei (noua milioane euro).

Speculatorii de la BVB au vizat inca de anul trecut produsele structurate deoarece aceste titluri inregistreaza variatii mai ample de pret fata de oscilatia cotatiei activului suport pe care au fost emise. Astfel, castigul si pierderea potentiala pe produse structurate sunt mai ridicate decat daca ar fi tranzactionate direct activele pe care au fost construite aceste titluri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri