Consiliul de Administratie al SIF Oltenia (SIF5), singura societate de investitii financiare care nu a vandut actiuni BCR catre Erste, propune actionarilor un dividend brut in crestere cu 73%, la 0,13 lei/actiune, respectiv o valoare totala de 75,4 milioane lei (17,3 milioane euro).

Suma totala a dividendelor propuse reprezinta 90,4% din profitul net inregistrat anul trecut de SIF Oltenia, potrivit unui raport transmis, luni, Bursei de Valori Bucuresti (BVB), potrivit Mediafax.

SIF Oltenia a incheiat anul 2011 cu un profit de 83,4 milioane lei (19,6 milioane euro), cu 3% peste castigul din precedentul exercitiu financiar, de 81,1 milioane lei. Societatea a distribuit anul trecut un dividend brut de 0,075 lei/actiune, respectiv aproape 54% din profitul din 2010.

Raportat la cel mai recent pret al titlurilor SIF Oltenia la bursa, de 1,42 lei/titlu, randamentul dividendului propus in acest an de administratori depaseste cu putin 9%.

SIF Oltenia este singura din cele cinci SIF-uri care nu a vandut titluri BCR si, totodata, a participat la majorarea de capital social derulata de banca. In prezent, societatea detine 6,59% din actiunile BCR.

Actiunile societatii de investitii financiare au fost suspendate de la tranzactionare la BVB la ora 14:30, pentru informarea investitorilor cu privire la convocarea AGA si valoarea dividendului propus de Consiliul de Administratie. La ora respectiva, actiunile SIF Oltenia stagnau la 1,42 lei, pe al cincilea rulaj din piata, de 1,5 milioane lei.

Calculata la aceasta cotatie, capitalizarea este de 823,8 milioane lei (189,3 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cum raspunde Dragoi, dupa ce Ciurezu i-a aruncat manusa inainte de AGA