Nicolae Skokan, seful reprezentantei SIF Moldova din Suceava, a prezentat actionarilor cateva informatii despre obiectivele sale si backgroundul professional ce l-a determinat sa candideze pentru un loc in consiliul de administratie al SIF 2.
Dupa ce la ultimele alegeri de la SIF Moldova (SIF2) noua candidati au incercat sa castige locul de administrator ramas vacant, reluarea acestora nu a mai atras decat doua persoane.

Valentin Ionescu, fostul director al Bursei de Valori Bucuresti, si Niculae Skokan, seful reprezentantei SIF2 din Suceava, sunt singurii care si-au depus candidatura.

Nicolae Skokan (foto) a lucrat 18 ani in cadrul SIF Moldova si este de profesie economist si inginer. In scrisoarea sa de prezentare a obiectivelor, mentioneaza ca la finalul celor peste 18 ani de activitate in companie a parcurs toate etapele unei calificari in monitorizarea unui portofoliu de companii din judetele Suceava, Maramures, Satu Mare, Botosani si Bistrita Nasaud.

„Din postura de sef de reprezentanta si nu de director am avut permanente contacte cu actionariatul si managementul companiilor aflate in portofoliu contribuind la implementarea politicilor societatii pe care am reprezentat-o, de cresterea valorii activelor detinute pentru o valorificare performanta in folosul propriilor nostri actionari. Am indeplinit multe mandate de reprezentare si am facut parte din Consiliile de Administratie sau comisiile de cenzori si de audit la peste 25 de societati din portofoliu, mandatarea extinzandu-se si pentru alte SIF-uri in aceeasi zona de competenta”, mentioneaza Skokan in scrisoare.

Reprezentantul SIF 2 isi motiveaza candidatura ca o finalitate la perioada de activitate in companie, pentru a isi folosi experienta la realizarea strategiilor prezentate de actualul CA si in care considera ca poate avea contributii directe „de pe nivelul superior unui angajat cu functii de executie”.

Skokan mai spune ca intentioneaza sa contribuie la proiecte ale SIF2 in domeniul energetic, valorificarea resurselor solului, agricultura si industria alimentara precum si producerea de bunuri de consum precum companiile de productie in domeniul textil si al confectiilor.

„Acest obiectiv este prioritar pentru viitorul SIF Moldova, pentru a-si valorifica pe termen lung capitalul acumulat, in conditiile in care actionarii vor agrea solutiile propuse prin documentele supuse aprobarii. Daca pana in prezent am valorificat prin vanzare o detinere substantiala din portofoliul istoric si am intarit acest capital, este momentul de a-l consolida pe termen lung. Sa inlocuim istoricul cu un viitor performant pentru actionari!”, mentioneaza Skokan.

In finalul prezentarii, acesta declara ca ar fi foarte multumit daca SIF-urile vor intari componenta de societati de investitii de tip grup consolidat, pe structuri de companii cu rezultate semnificative, ca urmare a valorificarii plasamentelor si nu se vor transforma in SSIF-uri.

Reluarea alegerilor pentru postul liber din Consiliul de Administratie al SIF Moldova a atras interesul fostului director general al Bursei de Valori Bucuresti. Valentin Ionescu a declarat pentru wall-street.ro ca a avut o colaborare foarte buna cu SIF 2 pe parcursul mandatului sau de conducator al Bursei si isi doreste sa contribuie la continuarea programelor prin care societatea se diferentiaza in piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri