Bursele au crescut joi, intrucat investitorii se asteapta ca Grecia sa reuseasca sa deruleze preschimbarea de obligatiuni necesara pentru a evita o incetare de plati haotica si se pozitioneaza pentru noi date pozitive privind economia americana, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
Actiunile europene au deschis in urcare, urmand evolutia pozitiva de pe pietele din SUA si Japonia.

Alte active, de la cupru pana la aur si petrol, dar si monede puternic influentate de cotatiile materiilor prime, precum dolarul australian, au urcat usor. Interesul pentru dolarul american s-a redus, investitorii fiind mai dispusi sa-si asume riscuri. Moneda americana s-a apreciat, insa, fata de yen.

"Investitorii urmeaza cu precautie trendul de asumare de risc", a declarat Goro Ohwada, presedinte si director general al fondului Aino Investment Corp din Japonia.

Indicele FTSE Eurofirst al celor mai importante actiuni europene se afla in urcare cu 0,5% in prima parte a sedintei, dupa ce marti a atins minimul unei perioade de o luna.

Potrivit unui oficial elen, multi investitorilor privati ce detin obligatiuni elene au indicat ca accepta oferta de preschimbare a titlurilor. Oferta statului elen expira joi la 20:00 GMT si reprezinta un element cheie in al doilea pachet financiar pentru Grecia, de 130 de miliarde de euro.

Restructurarea datoriei Greciei si datele privind piata muncii din SUA, fara sectorul agricol, asteptate vineri, sunt considerate un test pentru continuarea optimismului din ultimele luni pe pietele de capital.

Euro s-a apreciat cu 0,2%, la 1,318 dolari, recuperand din pierderile consemnate in sedinta anterioara, cand a atins minimul ultimelor trei saptamani, de 1,3096 dolari.

Investitorii vor urmari cu atentie si conferinta de dupa sedinta lunara de politicica monetara a Bancii Centrale Europene, in urma careia analistii anticipeaza mentinerea dobanzii la nivlul minim record de 1%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri