Oferta prin care statul vrea sa vanda 15% din actiunile Transelectrica (TEL) pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va avea un pret minim de 14,9 lei/actiune si un pret maxim de 19,2 lei/actiune.
Avand in vedere cea mai recenta cotatie de pe Bursa a titlurilor Transelectrica, pretul minim anuntat in prospectul ofertei implica un discount de 12,6%, in vreme ce pretul maxim este cu 12,5% mai mare decat valoarea din prezent pe care o au actiunile TEL.

Discountul pretului din oferta fata de cel din piata este conform asteptarilor din piata. In ultima perioada, investitorii, brokerii si analistii au explicat ca interesul pentru oferta va fi crescut doar daca discountul va fi de cel putin 10%.

Sindicatul de intermediere a ofertei Transelectrica, format din Banca Comerciala Romana, Intercapital Invest si Swiss Capital, a organizat intalniri de promovare a ofertei in cinci mari centre financiare europene in ultimele doua saptamani.

La nivel international, pretul este considerat a fi un element important pentru succesul ofertei. Aceeasi concluzie a reiesit si dupa intalnirea sindicatului cu investitorii institutionali din Romania.

Importanta pretului a fost subliniata si de brokerii si analisti locali. Statul roman trebuie sa vanda actiunile Transelectrica la un discount cuprins intre 10 si 20% fata de pretul din piata pentru ca oferta publica din martie sa aiba succes, potrivit unui sondaj realizat de wall-street.ro in randul a 45 de analisti, brokeri si administratori de fonduri.

Managerii de fonduri ar cumpara actiuni Transelectrica daca statul accepta un pret cu 10%-15% sub cel de la bursa, avand in vedere ca profitabilitatea transportatorului de energie este limitata de reglementarile ANRE, desi indicatorii de evaluare sunt in general mai buni fata de companii de profil.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri