Lucian Bode, ministrul roman al Economiei, a avut joi o intrevedere cu Lordul Green din Hurstpierpoint, ministrul britanic al Comertului si Investitiilor, in timpul careia oficialul Marii Britanii si-a aratat disponibilitatea de a oferi asistenta in special in domeniul privatizarilor pe bursa.
In cadrul discutiilor care au avut loc la sediul MECMA, cei doi oficiali au apreciat stadiul schimburilor bilaterale in anul 2011, in valoare de cca. 3 miliarde Euro si au analizat posibilitatea intensificarii actiunilor comune de promovare a relatiilor intre mediile de afaceri din cele doua tari, la nivel local si regional.

Ministrul Lucian Bode a prezentat omologului sau programul si preocuparile MECMA in domeniul energetic - restructurarea sectorului energetic, listarea pachetelor minoritare si majoritare la companiile de stat, introducerea managementului corporatist si programul dezvoltarii energiilor regenerabile.

De asemenea, partea romana si-a exprimat interesul pentru obtinerea de expertiza britanica cu privire la accelerarea absorbtiei fondurilor structurale, de catre Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri