Majoritatea brokerilor chestionati spun ca ar investi in oferta Transelectrica (TEL) la un pret de maxim 15,5 - 16 lei/actiune, sau care sa fie cu cel putin 5% mai mic decat pretul din piata al actiunilor transportatorului de energie.
“Personal as subscrie la aproape orice pret atat timp cate este sub cel din piata spot. In caz contrar, din punctul de vedere al unui investitor obisnuit, de retail, nu vad niciun avantaj pentru a cumpara actiuni TEL din oferta. As merge pe o subscriere la un pret care sa fie cu macar 5% sub cel din piata al Transelectrica, din ziua subscrierii”, a declarat Rares Nilas, directorul general al societatii de brokeraj BT Securities.

Actiunile Transelectrica au inchis ziua de vineri la un pret de 16,85 lei. Luand in calcul un discountul de 5% mentionat ar rezulta un pret de 16,007 lei/actiune.

In momentul acesta as subscrie cu incredere la un pret cupins intre 15 si cel mult 15,5 lei. Totodata, as fi atent sa vad gradul de subscriere pe fiecare transa, pentru a-mi ajusta strategia corespunzator. Cred ca este la indemana oricui ca in ultimele zile ale ofertei sa isi faca anumite calcule si sa isi reanalizeze optiunile daca actiunea TEL demonstreaza ca atrage un interes mai mare decat cel asteptat”, spune Mihai Chisu, broker las ocietatea de intermediere IFB Finwest.

Oferta Transelectrica se va inchide la sfarsitul zilei de marti, 27 martie 2012. Majoritatea brokerilor considera ca ultimele doua zile ale ofertei vor fi cruciale avand in vedere ca majoritatea ordinelor de subscriere se vor trimite in acea perioada.

“Acum lumea asteapta sa vada ce fac marii investitori. Poti sa investesti si acum, dar pana la urma unul dintre principalele obiective este sa descoperi pretul agreat de cat mai multi investitori. Este un cerc vicios care se va rupe in ultimele zile. Pana la urma este si o chestiune de optimizare a lichiditatilor, pentru ca in saptamana de pana la finalul ofertei iti poti tine banii la o dobanda bancara”, mentioneaza Chisu.

In ultimele zile este cel mai bine sa faci o subscriere, la un pret peste cel minim al ofertei dar care sa pastreze un discount de macar 5% fata de piata”, este recomandarea lui Marius Trif, directorul Carpatica Invest.

Investitorii pot sa subscrie la oferta Transelectrica la un pret minim de 14,9 lei. Pretul maxim la care o subscriere se poate face este de 19,2 lei. Informatii detaliate despre oferta Transelectrica si procedura de subscriere puteti citi aici.

As merge pe o investitie la un pret de maxim 16 lei. Am spus un pret ceva mai mare decat minimul pentru ca trebuie avut in vedere si faptul ca actiunile cumparate in oferta sunt purtatoare de dividend. In acelasi timp as urmari preturile vehiculate in cadrul celorlalte ordine pentru a-mi ajusta in jos pretul oferit, daca este cazul”, a declarat Marcel Murgoci, directorul de tranzactionare al Estinvest.

Transelectrica nu a anuntat valoarea dividendelor pentru acest an, insa daca ar fi sa luam in calcul o rata de distributie a profitului de 90% (asa cum s-a intamplat anul trecut), compania ar urma sa anunte un dividend de aproximativ 1,1077 lei/actiune. Avand in vedere aceasta valoare si pretul de pe Bursa al actiunilor TEL de la sfarsitul saptamanii, castigul adus de dividende ar fi de 6,5%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri