SIF Banat-Crisana (SIF1) a anuntat, miercuri, ca a vandut catre Erste ultimele actiuni pe care le avea la BCR, pachet pentru care urmeaza sa incaseze 72,8 milioane lei (16,6 milioane euro), scrie Mediafax.
Societatea a incasat anul trecut de la Erste Group 50,7 milioane lei (11,6 milioane euro) si a primit un pachet de aproximativ 0,45% din actiunile bancii austriece. In februarie, SIF Banat-Crisana a mai cedat un pachet de actiuni BCR, pentru care a primit 0,59% din actiunile Erste si urma sa mai incaseze 72,8 milioane lei cash pentru ultimele titluri BCR pe care le mai avea.

SIF Banat-Crisana a semnat, pe 8 noiembrie, cu Erste Group Bank contractul care vizeaza valorificarea pachetului de actiuni detinut la Banca Comerciala Romana.

Conform contractului, in schimbul pachetului total de 6% din actiunile BCR, societatea urma sa incaseze 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) in numerar si sa primeasca un pachet reprezentand aproximativ 1% din titlurile Erste.

SIF Moldova (SIF2) si SIF Transilvania (SIF3) sunt singurele SIF-uri care au vandut anul trecut integral pachete de actiuni BCR catre Erste. Fiecare dintre ele a primit in schimbul a 6% din titlurile BCR o componenta cash de 123,6 milioane lei si aproape 1% din actiunile Erste.

SIF Muntenia (SIF4) mai are de incasat tot o componenta cash, de aproape 53,5 milioane lei.

Spre deosebire de celelalte patru societati de investitii, SIF Oltenia (SIF5) nu a vandut actiuni BCR si a participat la majorarea de capital social derulata de banca. Erste detine 92,26% din actiunile BCR, iar SIF Oltenia are aproape 6,59%.

Actiunile SIF Banat-Crisana au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 0,49%, la 1,03 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea societatii este de 565,3 milioane lei (129,3 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri