Ministerul Comunicatiilor analizeaza in continuare ce optiuni are statul in procesul de listare a Romtelecom, unde detine o participatie de 46%, potrivit ministrului de resort, Razvan Mustea.
"Impreuna cu PricewaterhouseCoopers Audit analizam avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni. Cand vom lua o decizie, vom anunta optiunea aleasa", a spus Mustea intr-o conferinta de presa.

In decembrie 2011 Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca PricewaterhouseCoopers Audit va furniza institutiei servicii de expertiza juridica, economica si tehnica in procesul de evaluare a optiunilor actionarilor Romtelecom privind listarea operatorului, informeaza Mediafax.

Contractul are o valoare estimata de 200.000 de euro, fara TVA, si o durata de sase luni, cu finalizare nu mai tarziu de 30 mai 2012.

Romtelecom este cel mai mare operator local de telefonie fixa si are ca actionari OTE - 54,01% si Ministerul Comunicatiilor - 45,99%.

Compania va suporta costurile implicate de procesul de consultanta, in limita unui buget maxim de 200.000 de euro, potrivit unui acord semnat la 1 iulie intre OTE si Ministerul Comunicatiilor.

In iunie 2011 ministrul Comunicatiilor de la acea vreme, Valerian Vreme, anunta ca Romtelecom sau viitoarea companie care va rezulta din fuziunea cu operatorul Cosmote Romania va fi listata la bursa in termen de 12 luni.

Alaturi de PricewaterhouseCoopers, in procesul de evaluare a optiunilor actionarilor Romtelecom sunt implicati alti doi consultanti, respectiv casele de avocatura Stoica&Asociatii (condusa de fostul vicepresedinte PDL Valeriu Stoica) si Bostina&Asociatii.

Grupul OTE este unul dintre cei mai mari jucatori pe piata piata telecomunicatiilor din regiune si este controlat de Deutsche Telekom, care detine o participatie de 40% si asigura managementul operatorului elen.

OTE a devenit actionar la Romtelecom in 1998, cand a preluat 35% capitalul social al companiei si a primit dreptul de uzufruct pentru inca 16% din actiuni. In 2003, grupul elen si-a sporit participatia pana la 54,01% din capital.

Romtelecom este actionar la Cosmote Romania, al treilea operator local de telefonie mobila, cu o participatie de 30%, si la NextGen Communications, o companie care activeaza pe piata telecom din 2008, unde detine toate actiunile.

Principalii concurenti ai Romtelecom sunt RCS&RDS si UPC Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri