Valentin Ionescu a primit astazi avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare pentru pozitia de administrator in boardul SIF Moldova. El a fost ales de actionari la inceputul lunii in postul vacant, cu aproape 70% din voturi.
Pentru locul vacant in CA au candidat Ionescu si directorul reprezentantei Suceava a SIF Moldova, Niculae Skokan. 9% dintre actionari au votat pentru Skokan iar 24% nu au votat. Cvorumul la AGA Ordinara a fost de 37%. Adunarea Extraordinara nu s-a desfasurat, cvorumul fiind de doar 33%

Intr-o intalnire cu presa pentru prezentarea candidaturii, Valentin Ionescu si-a motivat alegerea SIF Moldova spunand ca este SIF-ul cu cea mai buna transparenta si guvernanta corporatista din piata dar si cel mai activ in incercarea de a crea valoare pentru actionarii sai prin vanzarea pozitiilor ilichide.

Fostul CEO al Bursei a declarat ca se va focusa in principal pe dezvoltarea zonei de vanzari si marketing a companiei, care in acest moment exista doar prin clasicul birou actionariat. Mandatul va fi doar pentru un an, in primavara anului viitor fiind programate alegeri la toate SIF-urile.

Ionescu a mai spus ca se va implica activ si in zona de management al portofoliu, avand si studii dar si experienta in domeniu. El urmareste reducerea expunerii prea mari pe anumite sectoare, cum ar fi cel bancar, si cresterea expunerii in zone fundamental solide, precum energie. De asemenea, vizeaza companiile cash-cow – platitoare de dividende - dar si achizitii de companii listate in Romania sau in regiune.

Citeste mai multe informatii despre obiectivele lui Valentin Ionescu in Consiliul de Administratie al SIF 2.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri