Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au aprobat joi in AGOA distribuirea de dividende de 16,4 milioane lei (3,7 milioane euro), de trei ori mai mult decat anul trecut, scrie Mediafax.
In schimb, AGEA nu a intrunit cvorumul necesar pentru derularea sedintei, fiind prezenti doar 24,9% din actionari, fata de minim 50% prevazut in statut. La AGEA, actionarii trebuiau sa discute rascumpararea unui pachet de maxim 1% din capital, pentru implementarea unui program de alocare a titlurilor catre salariati si directori.

Bursa va acorda actionarilor un dividend brut de 2,1417 lei/actiune, de trei ori mai mare fata de cel distribuit anul trecut, de 0,7015 lei/actiune. Valoarea totala a dividendelor care vor fi distribuite in acest an reprezinta 97% din profitul de anul trecut, de 16,9 milioane lei (aproape 4 milioane euro).

Profitul Bursei a urcat anul trecut de aproape trei ori, odata cu listarea Fondului Proprietatea. Raportat la cel mai recent pret de la bursa, de 32,89 lei/actiune, randamentul dividendului brut este de 6,5%.

Totodata, actionarii Bursei au aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede o cifra de afaceri in crestere cu 16%, la 25,2 milioane lei (5,7 milioane euro).

Conducerea Bursei se bazeaza in principal pe finalizarea cu succes a ofertelor publice anuntate de stat si pe majorarea rulajelor. BVB a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 21,7 milioane lei (5,1 milioane euro).

Profitul net din acest an ar urma sa scada cu 35%, de la 16,9 milioane lei (4 milioane euro), la 11,1 milioane lei (2,5 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri