Georgia Palade van Dusen, nepoata fostului industria Nicolae Malaxa, a ajuns sa detina mai putin de 5% din Fondul Proprietatea (FP) dupa ce a vandut 10 milioane de actiuni pentru care a incasat 5,5 milioane lei (1,2 milioane euro).
Mostenitoarea lui Nicolae Malaxa si-a redus treptat participatia la FP in ultimele luni, ajungand in prezent la 4,93% din capitalul Fondului, dupa ce initial a detinut 6,36% din capitalul social subscris.

Cele 10 milioane de actiuni au fost vandute de Georgia Palade la pretul de 0,552 lei/unitate.

Saptamana trecuta a fost realizat un deal chiar mai important cu actiuni ale FP, in piata fiind tranzactionate peste 350 milioane de actiuni cu o valoare totala de 200 milioane lei (45,4 milioane euro).

Fondul Proprietatea a deschis sedinta de miercuri cu o crestere de 0,5%, un titlu FP fiind cotat la 0,559 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri