Compania Rompetrol Rafinare (RRC), parte a grupului Rompetrol, a inregistrat in primul trimestru o cifra de afaceri consolidata de 1,1 miliarde dolari, in crestere cu 2% fata de perioada similara a anului 2011, si a consemnat pierderi nete de 62,7 milioane dolari, de 5,5 ori mai mari, transmite Mediafax.
Compania a consemnat in intervalul ianuarie-martie 2011 o cifra de afaceri de 1,07 miliarde dolari si pierderi nete de 11,3 milioane dolari.

In primul trimestru al acestui an, Rompetrol Rafinare a obtinut un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) negativ in valoare de 11,6 milioane dolari, comparativ cu un rezultat pozitiv de 46,1 milioane dolari in primele trei luni ale anului 2011, potrivit rezltatelor financiare trimestriale ale companiei.

Romperol Rafinare arata ca indicatorii financiari au fost puternic influentati atat de volatilitatea cotatiilor externe si interne ale materiilor prime si produselor finite, cat si de scaderea semnificativa a marjei de rafinare.

De asemenea, fluctuatiile cursului valutar si costurile aferente asigurarii capitalului de lucru si a continuarii programului de investitii au avut impact asupra rezultatelor companiei.

Companiile Rompetrol Rafinare, Rompetrol Petrochemicals si Rompetrol Gas au exportat in primul trimestru marfuri de 495,5 milioane dolari, in crestere cu 18%.

Pe segmentul de rafinare, reprezentat de rafinaria Petromidia si punctul de lucru Vega Ploiesti, compania a inregistrat in primele trei luni o cifra de afaceri bruta de 1 miliard de dolari, in crestere cu 7% de la nivelul de 937,3 milioane dolari inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Compania a raportat pierderi de 45,5 milioane dolari pe partea de rafinare, fata de un profit net de 7,1 milioane dolari anul trecut.
Rompetrol a redus cu 5% productia de carburanti in primul trimestru, pe fondul scaderii cererii, din cauza vremii nefavorabile din primele doua luni ale anului, dar a exportat cu 1% mai multi combustibili.

Pe zona distributiei de carburanti, compania a raportat o cifra de afaceri de 542,4 milioane dolari, in usoara scadere de la 544,5 milioane dolari in primul trimestru al anului trecut. Pierderile pe acest segment au scazut cu 54%, de la 24,6 milioane dolari la 11,4 milioane dolari.

Rompetrol Rafinare precizeaza ca vremea nefavorabila din perioada ianuarie-februarie a cauzat o scadere cu 5,5% a cantitatilor de carburanti comercializate in primul trimestru pe piata interna, la 275.000 tone.

In prezent, compania opereaza la nivel national 758 de puncte de distributie a carburantilor, precum si 220 de statii de gaz petrolier lichefiat (GPL), 5.000 de puncte de distributie a buteliilor si trei statii de imbuteliere a GPL-ului.

Compania a contribuit in primul trimestru la bugetul de stat cu 240 milioane dolari, se spune in comunicat.

Grupul Rompetrol este controlat de compania de stat kazMunaiGaz din Kazahstan.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri