Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a atras 43,2 milioane euro printr-un plasament privat de actiuni catre actionarii din Marea Britanie, bani care vor fi utilizati pentru achizitii si dezvoltare, scrie Mediafax.

"Pretul de emisiune de 3,2 euro pe actiune contine o reducere cu 6,8% fata de pretul mediu ponderat de tranzactionare pentru ultimele 30 de zile lucratoare inainte de plasamentul privat agreat de NEPI si subscriitorii pentru actiunile noi NEPI. Incasarile din oferta vor fi folosite pentru a facilita achizitia unor active de exploatare si pentru dezvoltare", se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Fondul urmeaza sa plateasca in total 81 milioane euro pentru complexul de birouri City Business Centre Timisoara, preluat la inceputul anului, potrivit unui raport al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, reprezentant al vanzatorulului in tranzactie. Proiectul era dezvoltat de omul de afaceri Ovidiu Sandor.

Pretul de emisiune al actiunilor este similar celui la care NEPI atras la inceputul lunii mai 5,1 milioane euro prin vanzarea de actiuni unui numar redus de investitori din Romania si Marea Britanie.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Portofoliul acestuia cuprinde proprietati de tip retail, birouri si proprietati industriale in Romania si Germania. In Romania principale active sunt parcul comercial European Retail Park din Braila si proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucuresti.

Cea mai recenta tranzactie de la BVB cu actiunile NEPI a fost realizata pe 8 mai, la pretul de 15,2 lei, in crestere cu 0,8%. Calculata la cea mai recenta cotatie de la BVB, capitalizarea NEPI este de 1,646 miliarde lei (370,6 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
AFI a batut palma cu NEPI pentru portofoliul de birouri