Transport Trade Services (TTS), firma controlata de omul de afaceri Mircea Mihailescu, a vandut marti 10% din capitalul operatorului portuar Socep Constanta (SOCP), printr-o tranzactie negociata in valoare de 11,8 milioane lei (2,6 milioane euro), informeaza Mediafax.

Titlurile au fost vandute la pretul de 0,3457 lei, cu 8,92% peste ultima cotatie de luni. Astfel, firma TTS si-a redus participatia de la 14,03% la 4,03% din titluri.

Calculat la pretul la care a fost realizat deal-ul, valoarea de piata a Socep este de 118,7 milioane lei (26,7 milioane euro).

Firma TTS si-a majorat in septembrie 2010 participatia la Socep, achizitionand 10,2% din actiuni de la SIF Oltenia (SIF5), pentru circa 3,28 milioane euro, ajungand unul dintre cei mai importanti actionari.

TTS este unul dintre cei mai mari operatori de transport din Romania in zona transportului naval prin intermediul flotei fluviale detinuta de compania Navrom, unde controleaza 81% din capital, si pe segmentul de transport feroviar prin firma Transfer International Spedition (TIS). Grupul mai detine un operator portuar de marfuri tip vrac in Constanta, TTS Operator.

Potrivit celor mai recente raportari, verii Niculae si Ioan Dusu, proprietarii producatorului de BCA Celco Constanta, detin indirect 44,65% din actiunile Socep. Prin Grupul DD cei doi oameni de afaceri detin 31,85% din titluri, iar prin Celco mai au 12,8%.

In actionariat se regaseste si Stere Samara, cu 10,51% din actiuni.

Socep a anuntat marti rezultatele financiare inregistrate in primul trimestru. Cifra de afaceri a crescut foarte usor, la 13,8 milioane de lei, iar profitul net a urcat cu 15%, la 2,3 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Actiunile Bancii Transilvania, cele mai lichide titluri saptamana asta